2007-03-24

Az Úr, Akinek Szalámi Van a Zsebében

Egy kellemes tavaszi szombat délutánon kilépett a kertkapun és gondosan becsukta azt maga mögött az Úr, Akinek Szalámi Van a Zsebében. Felöltőt viselt és keménykalapot, mert kissé hűvös volt még, kezében sétapálcának is beillő régimódi esernyőt lóbált, azt a fajtát, amit elvétve látni, inkább csak életük alkonyán járó vidéki lordok kezében... Ó, tévedés ne essék, az Úr, Akinek Szalámi Van a Zsebében, még csak harminc éves, csupán kifinomult az ízlése...
Elindult tehát, magában dúdolt egy könnyed kis dallamot, ami illik egy ilyen kellemes délutáni sétához, s menet közben elégedetten szemlélte a zöldellő bokrokat. És talán észre sem vette, hogy nyomába szegődik egy kövérkés tacskó.
Befordult a sarkon, a kövérkés tacskó és egy kissé kajla fülű jack russel terrier pedig a nyomában. Az Úr, Akinek Szalámi Van a Zsebében megállt, hogy szemügyre vegyen egy még kopasz diófa egyik ágán trillázó cinkét, s közben csatlakozott hozzá egy huncut tekintetű border collie.
Az Úr, Akinek Szalámi Van a Zsebében, tovább indult, menet közben vidáman lóbálta barna esernyőjét, néha halkan fütyürészett. A háta mögött pedig farkcsóválva kocogott a tacskó, a terrier, a border collie, leghátul pedig egy termetes hátsóval rendelkező szőrcsomó, egy bobtail szedte mancsait. A csapat kissé felbolydult, amikor csatlakozott egy igazi hölgy esüstszürke bundában, egy weimari vizsla lány, de aztán lelkesen haladtak tovább.
Az Úr, Akinek Szalámi Van a Zsebében, befordult a városi park kapuján, s a sóderral felszórt úton kedvenc helye, egy ősöreg vadgesztenyfa alatt álló pad felé vette az irányt. Mögötte caplatott a kövérkés tacskó, a terrier, a collie, a szőrmók bobtail, a vizsla lány, és egy erdélyi kopó és mudi ősökkel büszkélkedő keverék.
Az Úr, Akinek Szalámi Van a Zsebében, odaért kedvenc helyére, leült, zsebéből előhúzta a zsírpapírba csomagolt szalámit, és megetette régi barátait: a tacskót, a terriert, a colliet, a bobtailt, a vizslát és az erdélyi kopó és mudi ősökkel büszkélkedő keveréket.
És az Úr, Akinek Szalámi Volt a Zsebében, hazament.

1 megjegyzés:

irisz írta...

nagyon inspiráló történet, köszönöm a jókívánságot, ha meggyógyulok, lehet h. lerajzolom az urat, akinek szalálmi van a zsebében, és persze a barátait... :) :)